Den som forstår Dao er klok.
Den som praktiserer det er sterk.

Hvordan starter jeg?

Alle qigongkursene som tilbys kan besøkes uten forkunnskaper.

Hvem kan trene qigong?

Qigong er egnet for alle mennesker i alle aldre og i alle livsfaser. Øvelsene er behagelige og lette å lære, og avhengig av helsetilstanden til utøveren kan de praktiseres stående, sittende eller liggende.

De kan utføres hvor som helst og når som helst på døgnet, og man kan også bestemme varigheten og hyppigheten av treningen selv.

Qigongøvelsene kan ha en positiv effekt og øke energinivået til utøveren. 

Når man starter å trene qigong vil de fleste oppleve en kroppslig avgiftning som opptrer ulikt fra person til person. Du kan føle økt selvtillitt, mer indre glede og fattethet.

Qigong for kroppen

Bronseklokkeøvelsen er en basisøvelse og er ideell for de som ønsker å begynne med qigong. Det er en qigongøvelse som virker helhetlig og kan hjelpe med å lindre ulike plager.
Godt egnet for nybegynnere er også de fem øvelsene for å styrke de forskjellige organene i kroppen. For de som ikke har prøvd qigong før anbefaler jeg særlig nyreøvelsen da denne øvelsen styrker livsessensen.

Organøvelsene kan forebygge ulike symptomer som kan føres tilbake til svekkelse av energien i ett eller flere organer. I tillegg kan øvelsene bidra til å harmonisere emosjoner som er kommet ut av balanse:

  • Nyre qigong hjelper ved: angst, stress, panikk
  • Lever qigong hjelper ved: sinne, raseri, irritasjon
  • Hjerte qigong hjelper ved: gledes- og lystløshet
  • Mage-milt qigong hjelper ved: bekymring, grubling, tvil
  • Lunge qigong hjelper ved: sorg, depresssion

I tillegg lærer du også hvordan du kan skåne og pleie de ulike organene i hverdagen.

Du kan også begynne med en avgiftingsøvelse (Detox qigong). Denne øvelsen er en aktiv øvelse som hjelper kroppen med å avgifte, finne sin idealvekt og samtidig styrker kroppen.

I tillegg til å lære qigong-øvelser kan det være nyttig å støtte den personlige prossessen ved hjelp av en målrettet energibehandling. Dette er særlig effektivt for å løse eller lindre komplekse individuelle temaer.

Qigong for sjelen

Mer informasjon kommer snart!