Den som forstår Dao er klok.
Den som praktiserer det er sterk.

Bronseklokke 2: Påbyggingsøvelse »Energihender«

Denne øvelsen er en påbyggingsøvelse til bronseklokke qigong 1. Kurset, som har fått navnet "Energihender", består av en qigongøvelse og en energioverføringsmetode.

På dette kurset lærer du flere styrkende og pleiende øvelser for kroppen. I tillegg blir deltakerne introdusert i autentiske metoder for å praktisere qi-utveksling med naturen. Du får også en innføring i metoder for selv å gi og overføre qi.

Bronseklokkeøvelse 2 kurset »Energihender« bygger på kurset bronseklokkeøvelse 1. Med utgangspunkt i øvelsesposisjonen til bronseklokkeøvelsen forsterker raske, kraftige armbevegelser qi-flyten i kroppen. Slik blir meridianene mer dyptgående frigjort og renset. Den indre qi-en aktiveres og selvhelbredelsesprosessen kan akseleres.

På bronseklokke 2 kurset lærer du de ulike variantene av den qi-styrkende øvelsen Cui Jin, i tillegg til to milde, qi-nærende øvelser.

Det førende prinsippet i kombinasjonen av bronseklokke 1 og 2 er først og fremst å pleie og styrke den indre qi-en uten å overanstrenge seg. Dette finner vi igjen i vekslingen mellom skånende øvelser og kraftige Cui Jin-bevegelser.
 

Ifølge ulike taijiquan og kung fu mestre, kan man åpne tilgangen til ”kraften fra ryggraden” ved hjelp av Cui-Jin-øvelsene, på lik linje med aktivering av Kundalini-energi i yoga. I bronseklokke 2 skjer denne aktiveringen ved hjelp av tankekraft som rettes mot ryggraden. Gjennom raske, synkrone armbevegelser blir ryggradens indre styrke og skjulte krefter og evner stimulert. Når denne kanalen er fri og uten blokkeringer, kan forbindelsen og resonansen mellom himmel, jord og menneske lettere gjenopprettes.

På kurset lærer du også en annen spesiell qigong metode for å ta opp qi fra omgivelsene og naturen, og selv å sende ut qi målrettet. Samtidig lærer du hvordan du kan beskytte deg selv energetisk.

En annen interessant metode som du blir kjent med på kurset er å utveksle og motta positiv qi fra naturen (trær, fjell, sjø, sol, måne, etc.). Du får dermed et verktøy for å gjenopprette din energetiske forbindelse til naturen.

Regelmessig trening av "Energihender"-øvelsen bidrar til:

  • å styrke kraften i bronseklokke qigong
  • å roe ned og gi slipp på tankene
  • å styrke den indre kraften
  • å sofistikere sin egen oppfattelsesevne og intuisjon
  • fordype forbindelsen til naturen
  • å kunne hjelpe andre med qi
  • å forsterke sin positive utstråling
     

Bronseklokke qigong 2 anbefales spesielt for:

Treningen med "Energihender" og de andre metodene som formidles på kurset er spesielt nyttig for terapeuter og idrettsutøvere.
 terapeutisk arbeid fungerer øvelsen som en verdifull energibeskyttelse og bidrar til å heve kompetansen til behandleren.
For alle andre er treningen en verdifull metode for å gjenopprette og vedlikeholde en god helse.