Den som forstår Dao er klok.
Den som praktiserer det er sterk.

Sebastian Bauer

Sebastian Bauer er en av de mest kjente qigong lærerne i Tyskland. Han er sertifisert utdanner av qigong lærere i Tyskland og har undervist tusenvis av deltakere ved kurs og utdanninger i Tyskland, flere europeiske land og USA. Sebastian begynte å praktisere taijiquan i en alder av 17 år, og kort tid senere oppdaget han qigong, som han ble svært begeistret for og har nå holdt på med i over 20 år. I mer enn ti år har han jobbet fulltid med qigong i Berlin.

»Det jeg liker særlig godt med qigong er den umiddelbare erfaringen man får med energien (qi) som styrker helsen og transformer deg som person. Øvelsene er så omfattende i det de hjelper for både kropp, psyke og sjelen. Kunnskapen om livsenergien (qi) i den tradisjonelle kinesiske medisin og om sammenhengen mellom energi og helse, er et svært verdifult aspekt ved qigong.«

På grunn av sin dype kunnskap om qigong, tradisjonell kinesisk medisin (TCM) og kinesisk filosofi er Sebastian en anerkjent ekspert og foreleser for offentlige institusjoner i Tyskland. De tyske helseforsikringsselskapene og diverse folkeuniversiteter har etterhvert forstått og anerkjent den positive nytten og effekten av qigong, særlig på områder som forebygging og stressmestring.

Sebastian støtter det sentrale kontoret for helseforsikringsselskapene ZPP (Zentrale Prüfstelle für Prävention der gesetzlichen Krankenkassen) i spørsmål angående kvalitetssikring og standarder for utdanning i qigong og taijiquan. Tyske qigonginstruktører har muligheten til å sertifisere seg fra dette kontoret (ZPP), slik at kursdeltakerne får refundert kurskostnadene sine fra helseforsikringsselskapet sitt.

Siden 2012 har han vært styrerepresentant for den største foreningen for taijiquan og qigong i Tyskland (Taijiquan und Qigong Netzwerk Deutschland e.V.). En av hans viktigste oppgaver i rollen som styrerepresentant er å gjøre qigong kjent og å sikre en seriøs yrkespolitikk for lærere og utdannere i dette yrket. Særlig innen forebyggende helsearbeid på arbeidsplassen har qigong hatt en positiv utvikling de siste tiårene, som særlig skyldes at qigong både er lett å lære og utføre samtidig som det har stor helseeffekt.

I tillegg tilbyr han også andre qigong-stiler, for eksempel medisinsk qigong og organ-qigongøvelser.

 

Om Sebastian Bauer

 • Mastergrad i pedagogikk, Freie Universitet Berlin; Bachelor i pedagogikk og psykologi, Freie Universitet Berlin.
 • Psykoterapeut og eksistensanalytisk veileder etter Viktor Frankl, utdannet ved Berliner Instituts der Akademie für Existenzanalyse und Logotherapie.
 • Medisinsk qigong utdanning, Internationale Medizinische Qigong Gesellschaft Peking/Berlin.
 • Andre qigong utdanninger hos ulike qigong mestre fra Kina.
 • Sertifisert qigong utdanner fra den største foreningen for taijiquan og qigong i Tyskland (Bundesvereinigung für Taijichuan und Qigong). Dette er den høyeste sertifiseringen som foreningen utsteder og krever minimum 1000 timers erfaring som kursleder, og minst 10 års praksis som kursholder, samt minimum 1000 timers qigong utdanning.
 • Styrerepresentant i taijiquan og qigong foreningen (Bundesvereinigung für Taijichuan und Qigong) siden 2012 til 2016. (www.taijiquan-qigong.de)
 • Leder av qigong akademiet i Berlin til 2016
 • Pedagogisk leder for toårig trenerutdanning av qigong instruktører i Berlin
 • Ekspert og kontaktperson for offentlige institusjoner i spørsmål om kvalitetssikring av qigong utdanning i Tyskland
 • Undervisning i ulike qigong metoder
 • Qigong undervisning ved Humboldt Universitetet og Freie Universitet i Berlin.
 • Opphold i kloster (2004-2005) for å fordype den spirituelle praksis og qigongpraksisen.